Elektroepilacija

Elektroepilacija

Elektroepilacija je metoda kojom se postiže trajno otklanjanje neželjenih dlačica pomoću struje. Izvodi se tako što se veoma tanka iglica uvodi u koren dlačice a zatim se propuštaju struje koje uništavaju matične ćelije dlake i koagulišu krvni sud koji je ishranjuje.

Ova metoda se dugo primenjuje u medicini i potpuno je bezbedna za sve regije tela kao i za sve uzraste. Može se primenjivati u trudnoći. Ne ostavlja posledice u vidu ožiljaka i fleka.

U danasnje vreme godina češća je primena lasera za rešavanje ovog problema ali kada su u pitanju tanke, svetle, paperjaste ili sede dlačice, ona je nezamenljiva. Tretmani se ponavljaju više puta kako bi sve dlačice bile uništene. U periodu u kome se elektroepilacija primenjuje dlačice ne treba čupati pincetom ili voskom. Mogu se otklanjati površnim metodama, skraćivanjem ili depil kremom.

Učestalost dolaženja je individualna, ali je to najčešće jednom mesečno. Praćena je izvesnim osećajem bola ali ukoliko se radi o osetljivijoj regiji može se primeniti lokalna anestezija.

Image