Tretmani fraxel laserom

Tretmani FRAXEL LASEROM

Epilcentar Kragujevac


Fraxel laser predstavlja najnovije i najsavremenije tehnološko dostignuće iz oblasti estetske medicine, dermatologije i plastične hirurgije. Fraxel CO2 laser MiXto SX je lider bez premca u mikrofrakcionoj tehnologiji. Poseduje jedinstveno patentirani skener koji prenosi energiju u vidu mikro spotova, veoma precizno, u tkivo stimulišući stvaranje novog kolagena. Kompjuterizovani sistem omogućava podešavanje jačine energije, dubine njenog prodiranja, gustine zraka kao i velicinu i oblik polja koje tretiramo. Maksimalno je bezbedan za pacijenta. Bol se može kupirati anestezijom u vidu kreme.
Vreme prolaženja propratnih promena zavisi od snage, gustine i dubine zraka i manifestuje se crvenilom i zažarenošću kože 2-3 sata posle rada. Kod anti-age tretmana ili tretiranja fleka, primenjuje se parametri posle kojih se mogu obavljati uobicajene aktivnosti već sutradan, dok kod najinvazivnijih tretmana oziljaka i strija propratne pojave traju duze (7-10dana). Rezultati su vidljivi nakon perutanja, za nekoliko dana, ali efekat je sve bolji i u narednih nekoliko nedelja i meseci.

Značaj i suština FRAXEL metode je u tome što se pomoću uskih (frakcionisanih) snopova laserskog zraka, energija prenosi u dublji sloj kože gde stimuliše kolanogenezu, a da pri tom sto manje oštećuje najpovršniji sloj - epiderm. Pojačana produkcija kolagena dovodi do poboljšanja elastičnosti i čvrstine kože, njene zategnutosti, pa samim tim i do smanjenja bora, ožiljaka od akni, opekotina, povreda i raznih intervencija, kao i proširenih pora, keloida, strija, otklanjanja raznih dishromija i sunčanih oštećenja kože. Koža dobija sjajniji i zategnutiji izgled. Tretmani ovim laserom daju rezultate slične hirurškom face liftingu.

Korišćenje kontinuiranog zraka omogućuje otklanjanje svih vrsta benignih izrastaja na koži - fibrome, papilome, polipe, keratoze i zadebljanja kao i otklanjanje svih vrsta virusnih bradavica uključujuci kondilome. Prednost otklanjanja ovih promena na ovaj način u odnosu na druge metode je u tome što brže dolazi do zarastanja uz manji rizik za stvaranje oziljaka.

Neprikosnoven je za obnavljanje i regeneraciju kože. Lep, zdrav i negovan izgled kože je potreba i odraz opšte kulture i zahtev ne samo u poslovnom smislu pristojnosti već i kao uobičajena briga o opštem zdravlju.