Nega zdrave kože

Nega zdrave kože

Epilcentar Kragujevac

Koža je zbog mnogobrojnih funkcija od vitalnog znažaja za preživljavanje. Samo zdrava koža može sve svoje funkcije obavljati kako treba:odupreti se agresivnom uticaju spoljnih faktora i biti ukras svakome. Sa negom koze, kako lica, tako i tela treba poceti od najranijeg detinjstva i onda kada je koza potpuno zdrava. Kasnije, nega koze moze biti kozmetska ili pak medicinska ukoliko se radi o nekom koznom problemu. Nega koze se odredjuje, prilagodjava i usmerava prema tipu koze, uzrastu, polu i prema zdravstvenom stanju uopste.Od velikog znacaja je svakodnevna, kucna nega ali boljii efektniji rezultati se postižu dodatnim tretmanima i primenom brojnih metoda koje su na raspolaganju.

Nega koze se razlikuje u odnosu na tip koze, uzrast, regiju (oko ociju, ostali delovi lica, vrata, delova tela) Ne sme se zanemariti i znacaj nege kose i noktiju koji predstavljaju delove koze- kozna adneksa.

Previlnom negom kože procesi starenja kao i posledice spoljnih i unutrasnjih faktora na nju, se znatno usporavaju i ublažavaju.